Yoga nidra

Femke Blakborn

 

Yoga betekent verbinden, verenigen, één maken.

Nidra betekent slaap.

 

Yoga nidra wordt ook wel ‘Slaap van de yogi’ genoemd en is een uitnodiging tot diepe ontspanning. Een uitnodiging om in jezelf af te reizen naar een plek waar je in vrijheid meditatieve, helende en inspirerende bewustzijnslagen kunt ervaren. Thuiskomen bij je-Zelf. Het geboorterecht van ieder mens…

 

Tijdens Yoga nidra kan deze staat van diepe ontspanning ontstaan doordat we geleidelijk even afstand nemen van de ervaring van het dag-bewustzijn. Terwijl je naar de begeleiding van de stem luistert, kan het bewustzijn naar een dieper niveau bewegen. Deze ‘tussenruimte’ tussen slapen en wakker zijn, is een deur naar het meer vormloze weten. Een plek van Zijn in essentie.

 

Yoga nidra kan op vele gebieden worden toegepast:

 

- Gewoon, om lekker te rusten en te 'reizen' door de bewustzijnslagen

- Bij spanning (fysiek en mentaal)

- Bij oververmoeidheid en burn-out

- Bij slapeloosheid

- Bij herstel na ziek zijn of blessures

- Om het innerlijk weten meer te ervaren

- Om contact te maken met je creatieve bron

- Om innerlijke pijn te helen en los te laten

- Om te ontspannen en uit te rusten tijdens de zwangerschap

- En nog veel meer.

 

Bij Yoga nidra lig je op een matje, of je zit, als je dat fijner vindt. Met dekentjes en kussentjes creëer je de meest comfortabele plek voor jezelf. Het enige wat je hoeft te doen is er zijn en een milde connectie met mijn stem hebben. En zelfs dát is niet verplicht. Mensen die in slaap vallen, hebben dat meestal gewoon nodig. Hoewel een deel van je de connectie waarschijnlijk toch behoudt.

Je kunt yoga nidra niet verkeerd doen.

 

Een Nidra duurt meestal tussen de 25 en 40 minuten.

Vóór de Nidra nodig ik je uit tot wat losmakende oefeningen. Je bepaalt zelf of en hoe je hieraan meedoet.

Je vrij voelen om te zijn bij wat jij nodig hebt, is één van de liefdevolle uitnodigingen van Yoga nidra.

 

Aan het eind van de Nidra, ben je welkom om nog een kopje thee te drinken en misschien wat nootjes, chocola of fruit te eten, zodat je met je bewustzijn weer aanwezig kunt zijn in het dagelijks leven.

 

Dag: donderdag (yogaruimte boven)
Begint 20 januari 2022 bij genoeg aanmeldingen 
Tijd: 10.15 – 11.30 uur

 

Kosten: € 10,00 per les 
Proefles: € 5,00


Instroom gedurende het hele jaar mogelijk!!

 

Als u op les wilt of met een proefles mee wilt doen, graag eerst contact opnemen met de docent

 

16 jaar geleden begon Femke haar yoga reis in deze yogaschool. In die tijd was ze freelance artieste. Ze begon met Kundalini yoga bij Hari Kaur op maandagavond en was al snel verkocht. Een aantal jaren later startte ze zelf aan de opleiding. Een intens en waardevol pad van bewustwording en heling.

 

“Ik werd Kundalini yoga docent, en werd ook moeder en wat later creëerde ik een solo-theatervoorstelling die er door allerlei omstandigheden nooit was gekomen, maar die altijd al binnenin mij had geborreld. Allemaal dromen die uitkwamen en ik voelde me diep dankbaar. Maar toch… Ondanks yoga en meditatie lukte het me niet om voldoende te ontspannen. Voor een hoogsensitief mens als ik miste er iets.

 

Tot ik  Yoga nidra vond en ik leerde langer en vaker toegang te krijgen tot mijn diepere bewustzijn door alleen maar te Zijn. Liggen en Zijn.

Algauw leidde mijn pad me naar Engeland voor een opleiding.

 

Wereldwijd zijn er verschillende benaderingen van Yoga Nidra in gebruik. Allemaal zijn ze waardevol.

In Engeland volgde ik de ‘Comparative Yoga Nidra Teachertraining’. Omdat dit een lerarenopleiding is waarin ál die verschillende benaderingen geleerd en ervaren worden.

 

Inmiddels voel ik de roep van mijn hart om Yoga nidra te verspreiden. Ik ervaar Yoga Nidra als een geschenk. Als één van de  krachtigste medicijnen van deze tijd. Het is een liefdevolle plek voor ontspannen, creëren, bewust worden, helen en thuiskomen bij je-Zelf."

 

TERUG NAAR BOVEN